Pagini

sâmbătă, 7 iulie 2012

Cum a fost CDPL Fest la Club A
Aşadar, ideea lui Cristi de a organiza în plină vară un festival CDPL , idee care mi s-a părut iniţial nebunească (de fapt, tocmai de aia cred că mi-a plăcut), a fost realizată cu succes. Paradoxal, editurile mari nu îşi bat capul cu asemenea „fleacuri”. Nu cred că vreun autor apărut la o editură tânără şi mică şi-ar fi închipuit că e posibilă o promovare de asemenea amploare a cărţilor şi autorilor.


Cu bani puţini şi multă pasiune, iată că pot fi realizate adevărate spectacole literare.


În primă fază, au fost discuţii despre concept, contactarea autorilor, stabilirea tuturor detaliilor, alegerea pozelor pentru afişe. Nu mi-am închipuit că va ieşi o manifestaţie de o aşa amploare, cu foarte multă lume, scriitori/artişti din toate grupurile şi gurpările active din Bucureşti şi chiar din ţară. Miki Vieru, de exemplu, a venit să-şi lanseze cartea la CDPL Fest de la 500 Km. Am vorbit despre cartea asta la tabăra de creaţie de la Săvârşin, cu un an în urmă.  M-a rugat atunci Miki să-i dau în cărţi, să-i spun dacă va publica sau nu „Aer în iarbă” în 2011 la CDPL. A ieşit că nu, dar acum înţeleg de ce-au picat cărţile aşa. Pentru că era menită sa apară în 2012 (Miki, să ştii că celelalte predicţii rămân valabile).M-am bucurat că a fost multă lume. Le mulţumesc tutror celor care au venit. Sper că s-au simţit în apele lor, aşa cum m-am simţit eu.


Standurile de autor (Angela Marinescu, Călin Torsan, Diana Iepure&Cătălina Bălan, Miki Vieru, Georgiana Sârbu, Livia Ştefan, Observator Cultural, Radu Niţescu) au fost inaugurate cu fast şi tăieri de panglici. Au fost proiectate 2500 de fotografii, plus expoziţia foto a lui Ion Cucu.

În partea a doua a Fest-ului, cei mai rezistenţi la nopţi albe au putut urmări documentarul despre Angela Marinescu, asista la conferinţa lui Radu Aldulescu şi asculta lecturile nocturne. Cei care s-au încumetat să citească la o bucată de noapte sunt Angela Marinescu, Mircea Florian, Diana Iepure, Călin Torsan, Livia Ştefan, Radu Niţescu, Mihai Vieru şi subsemnata.


Următorul CDPL Fest va avea loc pe 3 august. Vorba aia, cu experinţa primului Fest în spate, sperăm să iasă cel puţin la fel de bine. Aşadar, vă aşeptăm cu drag pe 3 august, detalii pe bloguri şi fb cât de curând.

Mi-a fost foarte greu să aleg pozele pentru blog pentru că am câteva sute. Voi pune mai multe pe facebook, altfel risc să aleg până târziu şi să mă pomenesc că le aleg pe toate.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu