Pagini

miercuri, 5 noiembrie 2014

Herta Müller - „Astăzi mai bine nu m-aş fi întâlnit cu mine însămi“
                                                                             

Corina Bernic și Denisa Comănescu, la lansarea romanului „Astăzi mai bine nu m-aş fi întâlnit cu mine însămi“, Librăria Humanitas Cișmigiu


Vineri, 31 octombrie, după cursurile de la facultate, “mergeam pe jos și mi se părea ciudat că sus pe cer există ceva frumos, iar jos pe pământ nici o lege care să-ți interzică să privești în sus.”.
La Humanitas, librăria de lângă Cișmigiu, avea să înceapă, în câteva minute, lansarea romanului Hertei Müller „Astăzi mai bine nu m-aş fi întâlnit cu mine însămi“, apărut de curând la editura Humanitas, în traducerea Corinei Bernic. Sala era arhiplină, tocmai reușisem să ocup un scaun și mă agitam la gândul că, din cauza bărbatului corpolent din fața mea, nu voi putea urmări colajul de filme cu Herta Müller ce urma să fie proiectat pe ecran.  Lansarea a început cu însuflețire. S-a vorbit despre poezie și ironie, despre un univers literar specific, despre literatura Hertei Müller ca o radiografie distilată a ceea ce se poate întâmpla într-un stat totalitar. Ascultam un fragment din carte, în lectura Denisei Comănescu, și mă gândeam ce aș fi zis eu despre cel mai nou roman al Hertei Müller, dacă ar fi trebuit să-l prezint. 

Vă recomand să cumpărați și să citiți romanul, în traducerea impecabilă a Corinei Bernic. 

Puteți citi cronica mea de carte în ultimul număr al revistei Observator Cultural

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu