Pagini

vineri, 23 aprilie 2010

Ringul de vorbe IV

De pe planeta mea, cu întârziere

Ca să încep cu o paralelă şmecheră:

săptămâna trecută, pe când cele două deja cunoscute gladiatoare Lorena Lupu şi Ioana Bogdan se luptau una cu înflăcărare, cealaltă cu stoicism şi sobrietate („abstinenţă şi sobrietate şi ascultare de porunci"”, scuze, sechele de la pregătirea pt teza la istorie, uraţi-mi noroc (că merit!)), Bute îşi reconfirmase deja titlul de campion modial de box (paralela e că tot în ring s-a întâmplat, numai că nu la Preoteasa :D)


De data asta aveam baterie la telefon, dar la aparat nu prea, aşa că, în consecinţă, pozele au ieşit aşa cum au ieşit.

Înainte de Ring am mers prin Cişmigiu (foarte frumos acolo, mai ales acum cu flori şi copaci verzi. Nici găinaţul de cioară nu mai e atât de negru şi jilav :D). De fapt, cred că aici am terminat bateriile bietului aparat.mama, eu (a fost şi Andreea Toma, dar nu pun poză ca să nu zică mai târziu că nu ştiu ce n-a ieşit bine)

Despre ring, deci. Nu ştiu cum vouă, dar mie îmi place mai mult la Preoteasa. E mai mult loc, ai unde te desfăşura. Lumini, efecte speciale mai ca lumea. Până şi băieţii de la bar erau super interesaţi de ce se întâmpla acolo. La un moment dat chiar râdeau în hohote :D.


Diana Iepure şi Florin Hălălău (nişte porumbei obosiţi după o zi istovitoare de muncă silnică)

Îmi pare tare rău că Domnica Drumea nu a mai ajuns, mi-ar fi plăcut să fi venit şi ea. Poate o să vină la altă ediţie (Aveam o presimţire că dacă venea, sigur câştiga. Am avut premoniţii din astea şi la ediţia a treia, şi s-au adeverit :D Bine, acuma să nu mă percepeţi, vă rog, ca pe o ciudată paranormală.)
La un moment dat a apărut Marius Ianuş, dar a dispărut la fel de subit cum a şi apărut.

Seara a început cu un moment in memoriam George Vasilievici, foarte bine organizat (cred că Andrei Ruse a fost cel care a făcut un colaj cu filmuleţe). Claudiu Komartin şi Andrei Ruse chiar au citit câteva poeme de ale lui George.După asta, Ioana Bogdan şi-a lansat cartea de poeme “Înainte şi după Claudiu”. Ţin să menţionez în mod deosebit că mie mi-a dat primul autograf pe noua ei carte şi a scris aşa (chiar am şi scanat foaia aia, o să vă arăt): „Cătălinei, cel mai tânăr şi mai frumos cititor de poezie contemporană pe care l-am cunoscut”. Sunt o lăudăroasă, ştiu, dar e în context.:D Nu pot să mă abţin.

Felix a adus şi filmuleţe să ne arate ce e ăla slam de fapt (ooo, ce drăguţ :*). Dar vreu să spun că nu mi-a plăcut filmuleţul. Era un tip care zbiera ceva în limba lui ( cred că era engleză), şi nişte pămpălăi se amuzau pe acolo. Dar în fine, poţi să-ţi “seduci” publicul oricum au muşchii tăi chef, aşa că cine sunt eu să-l judec pe tipul ăla.după cum puteţi observa, în zare se vede Felix Nicolau, care făcea slalom printre publicul dornic să-şi manifeste talentele ascunse

Am sesizat şi o foarte naşparlie şi evidentă răutate din partea unei tipe din juriu, care probabil era super frustrată şi invidioasă pe Ioana, şi i-a zis Ioanei că poemul ei e de piţipoancă şi i-a dat un 1. M-am enervat tare. În primul rând pentru că ăla chiar e un poem foarte mişto, poate chiar poemul care îmi place cel mai mult de la Ioana. Ce să zic, mare critic literar (şi tipa aia nici măcar nu era acolo ca să comenteze poemele). Poemul ăla a fot publicat în “Iubirea e pe 14…” şi copiilor din licee le-a plăcut super mult, aşa că, cum se spune pe maidan, mă rog... nu contează. După a regretat, dar a fost târziu.De la Lorena mi-a plăcut poezia cu zacuska. Şi dedicaţia pe care i-a făcut-o lui CK, sigur, inspiraţia i-a venit de la Ioana.

Eu, învăţând la un liceu bilingv român-englez, am un simţ foarte bun al accentului. (Eu sunt lăudăroasă, alţii sunt altfel, care e problema?:D) Asadar, la proba de citit în engleză ambele concurente au fost dezastruoase. Bine, Ioana a fost mai puţin dezastruoasă decât Lorena (cred că dacă mai zic ceva în defavoarea Lorenei o să spuneţi că îs rea, aşa că mă opresc aici, pentru că la urma urmei Lorena a fost strong. Se vedea că are emoţii doar din tremuratul mâinii).

Un plus al Lorenei, în afară de faptul că e actriţă, e că s-a mai ridicat de pe scaunul ăla. A fost un fel de show-woman. Ioana a stat jos. La un moment dat lumea i-a sugerat subtil să se mai ridice, dar n-a vrut. Sau s-a ridicat, dar foarte puţin. Poate îi era frig, că era cam răcoros acolo.

Şi, dragilor, am o veste bombastică, vinerea viitoare, în ajun de 1 Mai Muncitoresc, concurentă la ring voi fi şie eu!!!!!!!! Sigur, alături de Loredana Caloian şi încă o fată. Se anunţă ceva nemaiîntălnit de supercalifragilistic! Abia aştept, cum spune Felix, să-mi seduc publicul. Vă invit cu ardoare (înflăcărare am folosit deja în primul paragraf :D)!
Tema va fi Bătrâneţea şi fiţele. Mi se pare că e mult mai mişto decât ce a fost până acum, aşa că nu trebuie să rataţi asta pentru nimic în lume. O să aveţi ce le povesti nepoţilor, strănepoţilor şi stră stră stră nepoţilor, căci vă urez o viaţă lungă şi plină de succesuri.

parcă v-am promis şi un filmuleţ :D


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu